Cryptocurrencies werden door sommigen lange tijd gezien als het nieuwe goud, terwijl anderen deze virtuele munten beschreven als een grote bubbel. Zeker tegen het eind van 2017 piekte de populariteit van deze munten. Na een daling steeg de waarde van munten als Bitcoin en Ethereum de afgelopen maanden opnieuw. Het heeft een cursus crypto traden steeds interessanter gemaakt voor veel mensen. Op welke manier kun je handelen met deze virtuele munten? Zit er een verschil tussen een cryptocurrency en een bekendere valuta als de euro of dollar? Het zijn typische voorbeelden van vragen waar veel beginnende investeerders in deze markt mee zitten.

Crypto traden niet eenvoudig zonder voorkennis

Wanneer men de handel in deze digitale munten overweegt is het volgen van een cursus crypto traden voor beginners sterk aan te raden. Het is niet voor niets, dat onder meer de Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt voor de gevolgen van een onvoorbereide handel in cryptocurrencies. Men kan er veel geld mee verliezen. Dat valt onder meer te verklaren door het feit, dat bezittingen niet verzekerd zijn. Iets wat tot een vast bedrag wel het geval is, bij geld wat op de bank staat. Daarbij kunnen transacties door de techniek achter deze digitale munten niet meer ongedaan worden gemaakt. Stuurt men munten naar het verkeerde adres, dan zijn deze in de basis verloren. Door je vooraf te verdiepen in de technologie achter digitale munten en de platforms waarop je hierin kunt handelen, worden dergelijke fouten voorkomen.

Hoge volatiliteit van crypto’s trekt handelaren aan

Het is niet voor niets, dat handelaren geïnteresseerd zijn geraakt in deze virtuele munten. Een groot voordeel, maar tegelijkertijd ook nadeel: de hoge volatiliteit van munten als Bitcoin, Ripple en Cardano. Een snelle stijging wordt afgewisseld met een rappe daling van de waarde van deze munten. Het maakt het voor investeerders mogelijk om in een relatief korte periode een hoog rendement te behalen. Tegelijkertijd moet men bestand zijn tegen een mogelijke snelle daling van het geïnvesteerde vermogen. De AFM raadt sterk aan alleen te investeren met geld wat men kan missen. Op deze manier voorkomt men dat er te grote risico’s genomen worden, die de stabiliteit van de eigen financiële situatie in gevaar zouden kunnen brengen.

Online veel informatie te vinden over crypto’s

Het handelen in cryptocurrencies is door de jaren heen makkelijker geworden. Er zijn verschillende websites waarop veel informatie gedeeld wordt over de technologie achter munten en de projecten die hieraan gekoppeld zijn. Iedere munt probeert tot op zekere hoogte een bepaald vraagstuk op te lossen. Let op, er zijn ook diverse même coins en zogenaamde pump and dump coins. Door een cursus te volgen leer je dergelijke projecten te herkennen, zodat je ze tijdig kunt vermijden.