Sinds de coronacrisis zijn Nederlanders aan het beleggen geslagen. Uit cijfers van Ipsos blijkt dat maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders crypto hebben. Een groot aantal daarvan is nog maar net begonnen en investeert minder dan € 500 in cryptocurrency.

Zit je er ook over na te denken om te beginnen met beleggen in crypto of ben je net gestart? In dit artikel lees je enkele handige tips die je kunt gebruiken om meer te weten te komen over crypto en investeren in dit digitale geld.

Begin met een goede crypto cursus voor meer kennis

Geld verdienen met crypto is iets wat vandaag de dag helemaal niet meer zo gek is. Waar beleggen in bitcoin en andere altcoins tot op een paar jaar geleden alleen was weggelegd voor grote bedrijven en investeerders zien we steeds vaker ‘de gewone consument’ op de markt. Veel van die mensen beleggen blind zonder te weten waarin ze precies beleggen. Wanneer je daadwerkelijk geld wilt verdienen met je investeringen in crypto is het aan te raden om te weten waarin je je geld stopt. Een crypto cursus kan je daarbij helpen.

Met crypto kun je met de juiste kennis en ervaring namelijk veel geld verdienen. In een crypto cursus leer je precies welke stappen je moet zetten om tot daar te komen. Er is een groot aantal online cursussen dat je kunt volgen om meer te weten te komen over investeren in crypto. Hierin leer je meer over de do’s en dont’s van het handelen in cryptocurrency zodat je sneller de gevaren herkent en kunt anticiperen op bepaalde situaties. Natuurlijk leer je ook meer over alle begrippen in de cryptowereld en weet je door een crypto cursus waar je zoal in kunt beleggen.

Beleg altijd in cryptocurrency voor de langere termijn

Weet je eenmaal een beetje wat je doet en waar je in kunt investeren omdat je een crypto cursus hebt gedaan? Dan heb je waarschijnlijk ook geleerd dat je altijd voor de langere termijn moet investeren; wil je geld verdienen. Voor veel beginners lijkt het interessant om in te stappen op het moment dat het goed gaat met de bitcoin of een andere munt en dat geld direct op te nemen wanneer het iets meer waard is geworden. Op die manier heb je binnen korte tijd wat geld verdiend, maar heb je niet het meest ultieme resultaat bereikt wat je misschien verwacht had.

Het is beter om je investeringen te laten staan voor de langere termijn en dan het liefst voor enkele jaren. Kijk maar eens naar de geschiedenis van bijvoorbeeld de bitcoin koers. Het was nog maar in 2007 en 2008 dat de cryptomunt net op de markt kwam. Er werden toentertijd twee pizza’s gekocht voor 10.000 bitcoin. Dat is tegenwoordig niet meer voor te stellen, nu je weet dat één bitcoin aan het begin van 2022 meer dan € 40.000 in gewone valuta waard was. Hoewel dit natuurlijk niks zegt over de toekomst van de bitcoin of andere altcoins is het het waard om te proberen om je geld te laten staan voor langere tijd.

Spreid je kansen met gevarieerde portefeuille

Wat je ook moet weten, is dat je nooit moet beleggen met geld dat je niet kunt missen. Hoe aantrekkelijk de waarde van een cryptomunt op een bepaalde dag ook lijkt; als je het geld er eigenlijk niet voor hebt, moet je het niet investeren in crypto. Waarom dat zo is? Simpel: de cryptomarkt is ontzettend volatiel. Wanneer je gaat beleggen met geld dat je nodig hebt voor bijvoorbeeld boodschappen of de huur betekent dit dat je dergelijke kosten niet meer kunt dekken. Niet omdat de markt direct aan het dalen is, maar omdat je voor het optimale rendement voor de langere termijn belegt. Ook ben je dat geld voor dat moment ‘kwijt’ omdat het in je digitale portefeuille zit.

Over die portefeuille gesproken: om een zo hoog mogelijk succes te halen op de cryptomarkt moet je kiezen voor een gevarieerde portefeuille. Dat houdt in dat je moet spreiden. Kies niet voor investeren in één cryptomunt, maar in meerdere koersen. Je kansen spreiden is altijd goed, omdat je op die manier meer kans hebt op winst. Ook heb je een minder groot risico dat je al je inzet kwijt bent wanneer je een gevarieerde beleggingsportefeuille hebt. Naast het investeren in crypto is het aan te raden om te beleggen in andere zaken, zoals aandelen, obligaties, CFD’s of NFT’s. Hier leer je in een crypto cursus ook meer over zodat je met de nodige kennis kunt beginnen met beleggen.