Beleggen is hot. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om te beleggen in plaats van te sparen. Met een lage spaarrente en economische spanningen sinds de coronacrisis is dat niet heel vreemd. 

Door aan de slag te gaan met beleggen is er immers in ieder geval nog een kans dat je wat kunt verdienen aan of met je spaargeld. Naast het beleggen in traditionele aandelen en cryptocurrency zien we het steeds vaker dat mensen geld inleggen in CFD’s. Wat zijn CFD’s exact en waar kun je het beste handelen in CFD? Je leest het in dit artikel.

Wat is een CFD om in te beleggen?

Voordat je aan de slag gaat met beleggen in CFD is het goed om te weten wat een CFD precies is. CFD is een afkorting voor Contract For Difference en is een contract tussen twee partijen. Je kunt het het beste zien als een financieel product waarmee je kunt speculeren op de diverse koersen. Zo kun je bijvoorbeeld een CFD in Bitcoin of een andere cryptomunt aanschaffen en kun je kiezen voor een CFD in olie of obligaties. Het grote verschil met een ‘normale’ investering of belegging is dat je bij een CFD geen eigenaar wordt van een fysiek product. Je gebruikt een CFD om mee te speculeren op de koersen.

Dat betekent dat je geld kunt verdienen op basis van jouw speculaties. Wat denk je dat de koers van bijvoorbeeld Bitcoin gaat doen? Gaat de koers zakken of juist stijgen? Met een CFD zet je je geld in op jouw verwachting; je kunt dus geld verdienen door te raden of de desbetreffende belegging winst (long) of verlies (short) gaat maken. Het grote voordeel van op deze manier handelen is de zogeheten hefboom waar je gebruik van maakt. Je kunt met een relatief klein bedrag een hoge investering doen. Daarnaast zijn er voldoende betrouwbare CFD-brokers waar je kunt starten. Hieronder bespreken we er twee: Plus500 en eToro.

Dit moet je weten over handelen bij Plus500

Plus500 is een van de meest bekende CFD-brokers waar je kunt beginnen met het handelen in CFD. De kans is groot dat je hier terecht komt wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare broker. Als beginnende belegger heb je misschien geen idee waar je op moet letten. Daarom is het wel zo prettig om te weten wat Plus500 precies is en wat de voordelen zijn van daar beleggen in CFD. Plus500 is al in 2008 opgericht en is een wereldwijd bekend financieel handelsplatform. Het bedrijf is actief in meer dan 60 landen en biedt een grote verscheidenheid aan instrumenten om in te handelen, waaronder cryptocurrencies en CFD’s.

Wanneer je ervoor kiest om in CFD te handelen bij Plus500 heb je de keuze uit maar liefst 2.000 financiële instrumenten, zoals aandelen van bekende bedrijven, ETF’s, crypto, grondstoffen en meer. Wat verder goed is om te weten, is dat Plus500 handelt volgens de juiste regels en over diverse licenties beschikt. Zo is Plus500 onderdeel van Financials Scheme Compensation System, wat betekent dat je in het geval van faillissement altijd een vergoeding krijgt. Ook worden je gegevens en alle transacties in alle gevallen beschermd door SSL-technologie en is Plus500 eerlijk over eventuele risico’s en gevaren.

Dit moet je weten over handelen bij eToro

Naast Plus500 is broker eToro een populaire CFD-broker om mee in zee te gaan. eToro is een Israëlisch bedrijf dat opgericht is in 2007. Door de jaren heen heeft dit financiële handelsplatform meer dan 20 miljoen gebruikers in 140 landen gekregen. Daarmee is eToro absoluut een van de marktleiders op dit gebied, wat veel vertrouwen voor de gebruikers wekt. Ook het grote aanbod zorgt voor veel populariteit; bij eToro heb je de keuze uit meer dan 3.000 activa om in te handelen, waaronder CFD’s. Daarbij is eToro meer dan een handelsplatform. Je zit hier ook aan het juiste adres voor de beste tips en tricks omtrent beleggen.

eToro Europe houdt zich aan de regels en wordt gereguleerd door verschillende financiële organisaties zoals de Cyprus Securities & Exchange Commission (CySEC). Daarnaast is eToro ook geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA), een van de strengste toezichthouders voor financiële instellingen. Kortom: met de regulering en licenties zit het helemaal goed bij eToro wat ervoor zorgt dat je hier zonder zorgen kunt handelen in CFD of een ander middel. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren zoals een faillissement? Dan is er een garantiefonds aanwezig voor iedere gebruiker van eToro, waarbij je tot 20.000 dollar vergoed kunt krijgen. Of je voor Plus500 of eToro kiest hangt af van wat je zelf prettig vindt. Het is aan te raden om recensies en ervaringen te lezen van zowel eToro als Plus500 om zo een juiste keuze te maken.

eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van je beleggingen kan stijgen of dalen. Je kapitaal loopt risico.