Wanneer jij je verdiept in de wereld van cryptomunten, kom je vast en zeker een aantal begrippen tegen die jou niet direct iets zeggen. Staking is een goed voorbeeld van een begrip waar mensen met weinig tot geen ervaring in cryptocurrency vaak nog niet eerder van gehoord hebben. Omdat dit een belangrijk begrip is in deze wereld, lees je in deze tekst alles wat je moet weten over crypto staken.

Wat is staken?


Voordat we dieper ingaan op staken, is het eerst handig om te weten wat dit precies is. In principe is het niets meer dan cryptomunten kopen en deze voor langere tijd in een digitale portemonnee (wallet) bewaren. Je kunt het zien als een soort rente, waardoor staking overeenkomsten vertoont met ‘gewoon’ geld. Wanneer je dit op de bank stort en het hier lange tijd laat staan, krijg je er namelijk ook rente over. Enige verschil is dat je bij staking jouw rente niet in geld ontvangt, maar in cryptomunten.

Crypto staking voordelen<strong

Nu je weet wat staken is, kun je voor jezelf bepalen of dit iets voor jou is. Wij kunnen ons voorstellen dat je nog twijfelt na het lezen van de bovenstaande tekst. Daarom zetten we hier de grootste voordelen van crypto staking op een rijtje. Hopelijk is dit net het zetje in de rug dat je nodig hebt om te bepalen of je staken wel of niet de moeite waard vindt.

– Je kunt passief geld verdienen met jouw cryptomunten
– Je loopt minder risico dan bij het handelen in coins
– Je hebt geen uitgebreide technische kennis nodig
– Je kunt een groot aantal cryptomunten staken

Hoe werkt staking?

Als je overtuigd bent van de voordelen, wil je zelf mogelijk wel aan de slag gaan met staking crypto. Hiervoor moet je in het bezit zijn van cryptomunten. Zonder coins is het namelijk niet mogelijk om te staken. Staken kan overigens niet met iedere coin. Er zijn bepaalde cryptomunten waarbij staking tot de mogelijkheden behoort. Bitcoin is de bekendste cryptomunt die je kunt staken, maar er zijn ook andere cryptomunten die een methode voor staking aanbieden. Zo is vandaag de dag bijvoorbeeld ook Ethereum staking mogelijk Andere cryptomunten die staking aanbieden zijn: Polkadot, Tezos, Cosmos en EOS.

Waar kan ik crypto staken?

Wil je zelf crypto staken? Dan moet je weten waar je dit kunt doen. Gelukkig zijn er verschillende handelsplatformen – ook wel exchanges genoemd – waarbij crypto staking tot de mogelijkheden behoort. Enkele bekende voorbeelden zijn Bitvavo, Coinmerce en Bitstamp. Gaat staking jou boven de pet? Dan kun je investeren in crypto uitbesteden, bijvoorbeeld aan Amdax Nederland. Alle technische handelingen worden jou in dat geval uit handen genomen. Jij hoeft jouw cryptomunten alleen maar beschikbaar te stellen aan deze partij.