De koers van bitcoin en cryptocurrency’s laat zich niet makkelijk voorspellen. Soms lijkt de prijs naar de maan te gaan, op andere dagen is het weer paniek. Hoe houd je het overzicht in deze chaos? En waar kan je de beste koersgrafieken vinden? Lees hier onze drie tips om de koers het beste in de gaten te houden.

Tip1: Volg live koers en statistieken

Heb je behoefte aan een simpele koerspagina met veel mogelijkheden, neem dan eens een kijkje op deze pagina. Hier vind je de actuele koers in euro’s van de belangrijkste cryptomunten van dit moment. Speel met het bereik van de grafiek om te wisselen tussen de korte en de lange termijn. Denk bijvoorbeeld aan de totale marktwaarde van bitcoin of het aandeel van bitcoin in de totale cryptomarkt.

Tip2: Volg analisten en crypto-influencers op social media

Social media is niet meer weg te denken uit de moderne samenleving. Op social media vind je ook een heleboel crypto-influencers en Bitcoin nieuws, die je kunnen helpen om de juiste keuze te maken. Hieronder een klein overzicht van de bekendste cryptocurrency experts op social media. We beperken ons in ons overzicht tot YouTube en Twitter. Maar eerst is een kleine waarschuwing wel op zijn plaats: laat je keuze nooit volledig afhangen van de mening van een willekeurig persoon op internet. Doe eerst je eigen onderzoek voordat je investeert in cryptocurrency.

Tip3: Tradingview

Wil je zelf technische analyses maken? Lees dan eerst onze uitgebreide kennisbank over technische analyses. Hierin leren we je alle ins- en outs over koersanalyses. Of volg een workshop bij ons op kantoor in Nijmegen. Deze duurt een halve dag en daarna heb je meteen alle tools, tips en tricks om zelf aan de slag te gaan. Meer informatie over de workshop kan je hier vinden. Daarna kan je aan de slag met de gratis tool van Tradingview. Trek zelf lijnen, speel met indicatoren en bepaal het perfecte koop- of verkoopmoment. Of bekijk de analyses van anderen en laat je inspireren.