Wanneer je ervoor kiest om te investeren, loop je het risico om je inleg te verliezen. Het kan namelijk dat je investering in bijvoorbeeld cryptocurrency een stuk minder waard wordt. Uiteraard kan het ook zijn dat je een grote klapper maakt en jouw inleg misschien wel tien keer meer waard wordt.

Geld dat je kunt missen

Door te besparen en dat geld te investeren, investeer jij met geld dat je zeker kunt missen. Veel mensen denken dat het een hoop tijd kost om te besparen of dat het maar saai is. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn en je kunt slechts met enkele minuten van je tijd al een mooi bedrag besparen. Je kunt eenvoudig besparen zonder dat je direct heel zuinig hoeft te leven of niets leuks meer kunt doen. Wij delen vier praktische besparingen met je die je zo kunt doorvoeren. Zo hou jij aan het eind van de maand wat budget over om te investeren in cryptocurrencies.

Kies voor goedkope energie

Een grote kostenpost iedere maand is voor veel mensen de energierekening. Gelukkig kun je hier eenvoudig op besparen door te vergelijken en te kiezen voor de leverancier met de meest goedkope energie. Dit levert je niet slechts eenmalig voordeel op, maar iedere maand hou je nu een klein bedrag over dat je kunt sparen of investeren.

Autoverzekering oversluiten

De autoverzekering is gemakkelijk over te sluiten, zeker als je alleen WA-verzekerd bent is het eenvoudig om een goedkopere verzekeraar te vinden. De voorwaarden zijn overal zo goed als hetzelfde, waardoor het makkelijk vergelijken is. Tegenwoordig ben je binnen 5 minuten overgestapt door gebruik te maken van een vergelijkingswebsite. Het enige dat je hoeft te doen is je kenteken invoeren en het aantal schadevrije jaren en je ontvangt een lijst met alternatieve verzekeraars. Je nieuwe verzekeraar zegt over het algemeen je oude verzekering op. Vanaf nu profiteer jij iedere maand van een lager tarief.

Zeg een abonnement op

Het merendeel van de huishoudens heeft vijf tot vijftien abonnementen lopen. Volgens het Nibud onderschat 90 procent van de huishoudens hoeveel abonnementen ze hebben afgesloten. De kans is groot dat jij minimaal één abonnement hebt lopen waar je amper of geen gebruik van maakt. Kom jij er steeds niet aan toe om naar de sportschool te gaan of heb je abonnementen lopen op meerdere streamingdiensten? Check je afschriften om te kijken naar welke abonnementen jouw geld gaat en zeg er ten minste één op. Dit is zo geregeld door even te bellen, een mail te sturen of zelfs het abonnement op te zeggen in de settings van jouw account. Op deze manier speel je al snel een tientje per maand vrij.