Technologie blijft zich ontwikkelen en brengt nieuwe manieren van transacties, in tegenstelling tot traditioneel bankieren. De meeste financiële instellingen vertrouwen op gecentraliseerde tussenpersonen zoals banken, die vaak veel nadelen hebben zoals beperkte toegang, hoge kosten en inefficiëntie.

Dit is echter veranderd door de opkomst van gedecentraliseerde financiering, ook bekend als DeFi. DeFi is een financieel systeem dat gebruik maakt van een gedecentraliseerd blockchain-netwerk. Het helpt de behoefte aan bemiddelaars zoals financiële instellingen te elimineren. Het stelt gebruikers in staat financiële transacties uit te voeren zonder enige beperkingen.

Dit artikel zal de opkomst van gedecentraliseerde financiën en de impact ervan op het traditionele banksysteem onderzoeken.

Introductie van DeFi

DeFi is een nieuwe financiering en een overkoepelende term voor publieke blockchains, voornamelijk Ethereum. Met DeFi kun je de meeste dingen doen, zoals lenen, uitlenen, rente verdienen, derivaten verhandelen en activa verhandelen. Een van de voordelen is dat het sneller is omdat er geen papierwerk of een derde partij voor nodig is. DeFi als crypto vertrouwt op peer-to-peer, wat betekent dat transacties direct tussen twee mensen worden gedaan. Het staat u toe om aan kansspelen, zoals betFIRST, zonder veel beperking deel te nemen. DeFi, zoals, Bitcoin, neemt en breidt het uit. Het verleent een open, eerlijke, en toegankelijke financiële markt aan iedereen met een Internetverbinding.

Voordelen van DeFi

Vele voordelen komen met het gebruiken van DeFi, zoals zijn openheid op een manier dat u niets moet aanvragen; in plaats daarvan, kunt u tot het toegang hebben door een portefeuille te creëren. Bovendien, verstrekt het pseudoniemen, zodat moet u uw e-mailadres, naam, of om het even welke persoonlijke informatie niet verstrekken om te verhandelen. Het is ook flexibel, zodat u uw tegoeden overal naartoe kunt verplaatsen zonder toestemming te vragen of dure kosten te betalen. De beloningen en de rentevoeten worden vaak sneller en sneller bijgewerkt (Om de 15 seconden) dan de traditionele wall street. Als u een gebruiker van DeFi bent, kunt u de volledige reeks transactie zien, die de meeste privé vennootschap niet verleent.

Hoe werkt DeFi

Om met DeFi in dienst te nemen, moet u met software communiceren die als gedecentraliseerde apps wordt bedoeld, die vaak de Ethereum blockchain in werking stellen. Sommige van de gemeenschappelijke manieren waarop mensen zich met DeFi bezighouden omvatten het lenen. U kunt uw cryptocurrency uitlenen en na elke minuut rente verdienen. Daarnaast heb je toegang tot leningen met lage rente zonder papierwerk in te vullen voor zelfs kortlopende leningen, wat niet het geval is bij traditionele financiële instellingen.

U kunt wat crypto op spaargeld zetten en betere rentepercentages verdienen dan u bij een bank zou krijgen. Bovendien kun je met DeFi korte of lange weddenschappen afsluiten op bepaalde activa.

Impact van het DeFi op de traditionele instelling

Het DeFi heeft vele voordelen ten opzichte van de traditionele financiële instelling, zoals snellere transacties, uitstekende toegankelijkheid, lagere transactiekosten en meer transparantie. Veel financiële diensten zijn nu toegankelijk voor mensen, vooral diegenen die geen toegang hebben tot traditionele bankdiensten. Net als andere cryptocurrencies, blijft de DeFi groeien naarmate de meeste mensen de befits en Defi protocollen begrijpen.

Slotwoorden!

Beginnend met DeFi in om het even welke industrie, zoals gokken, moet u ervoor zorgen dat u gemakkelijk zonder extra kosten kunt verhandelen. DeFi heeft de financiële sector dramatisch getransformeerd waardoor het betrouwbaarder en toegankelijker is geworden.