Cryptocurrency is een van de bekende investeringsvormen in de moderne wereld. De meeste mensen maken echter fouten die leiden tot het verliezen van enorme hoeveelheden geld. Als u een newbie of een whiz in de crypto-industrie bent, moet u er rekening mee houden dat crypto wallet beveiligingsrisico’s met zich meebrengt wanneer u wallets van derden gebruikt.

Veel oplichters en hackers willen uw zuurverdiende munten stelen. Deze criminelen evolueren, en in plaats van één hacker in te zetten, doen ze het als een team dat bekend staat als hacktoriums. Gelukkig kunt u op verschillende manieren voorkomen dat u uw geld verliest.

Bij het zoeken naar een cryptosite, zorg ervoor dat deze veilig is, net als bij het zoeken naar goksites zoals betFIRST. Het vinden van een oplossing die permanente oplossingen brengt voor investeringszwendel en kwaadaardige e-mails die cryptocriminaliteit helpen verminderen en geld besparen is cruciaal.

Dit artikel zal een complete gids voor cryptobeveiliging voor moderne beleggers verkennen.

Platform vertrouwensproblemen van mobiele cryptowallets

Het is cruciaal om op te merken dat er ten minste drie cryptowallets zijn, waaronder desktop, mobiel en web. Deze wallets hebben verschillende niveaus van kwetsbaarheden die cryptocriminelen kunnen uitbuiten. De meeste van deze wallets kunnen niet controleren of het apparaat beveiligd is tegen mogelijke bedreigingen. Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat alle cryptocurrency-transacties in een veilige omgeving worden afgehandeld om diefstal te voorkomen. Uit de rapporten van de FTC blijkt dat de fraude met cryptocurrency’s is toegenomen tot gemiddeld 312% per jaar. Deze misdaden omvatten phishing of opgelicht worden van je geld.

Hoe uw cryptoportefeuilles te beveiligen

Er zijn talrijke manieren om uw cryptowallets te beveiligen tegen hackers en oplichters die u van uw vermogen kunnen beroven of in uw systeem kunnen inbreken.

Neem een koude portefeuille op

Bij transacties met cryptocurrency kunt u een cold wallet tegenkomen, die beveiliging biedt tegen hacken. Wat blockchain betreft, zijn cold wallets versleuteld en aangesloten, maar nooit verbonden met het internet. Dit maakt het moeilijk voor oplichters en hackers om toegang te krijgen tot uw portefeuille en uw geld te stelen. Daarnaast kun je de papieren portemonnee overwegen, een document met publieke en private sleutels. De papieren portemonnee wordt verspreid via cryptocurrency websites of fysieke advertenties, waar ze toegankelijk zijn door te scannen.

Diversifieer uw investering

Een andere manier om je crypto te beveiligen is door je investering te diversifiëren. U moet leren hoe verschillende cryptowalletbeveiliging u kan helpen uw investering te diversifiëren, waardoor het moeilijk wordt om al uw activa te verliezen. Wanneer een van je investeringen gecompromitteerd raakt, heb je nog steeds andere activa om mee te handelen.

Vermijd openbare Wi-Fi

Openbare Wi-Fi is waar hackers toegang hebben tot de meeste van je gegevens. Als je je crypto wilt verhandelen, zorg er dan voor dat je dat doet onder beveiligde Wi-Fi, in het bijzonder een privé Wi-Fi. U kunt ook overwegen een VPN te gebruiken die uw IP-adres helpt verbergen, waardoor het moeilijk wordt voor DNS-lekken. Zo kun je dus anoniem zijn, waardoor het voor oplichters en hackers moeilijk wordt om je te lokaliseren.

Eindnoot

Het bovenstaande zijn cruciale zaken met betrekking tot cryptobeveiliging. Gebruik de tips om je cryptowallet veilig te houden van hackers en oplichters. Het is essentieel om op te merken dat een overheidsinstantie de cryptocurrency niet verzekert in geval van verlies. Gebruikers moeten het initiatief nemen om hun privésleutels te beschermen en ervoor zorgen dat hun digitale portemonnee veilig is.