Crypto staken is een bekende manier om aan geld te komen. Het is een manier om passief inkomen te creëren in de crypto wereld. Wilt u ook passief inkomen genereren vanuit jouw luie stoel? Dan is deze blog het lezen waard. We zullen u enkele tips geven over waar je het best crypto kunt staken.  

Waarom staken? 

Door cryptocurrency te staken wordt het netwerk verbeterd en ondersteund. Hiervoor ontvang je als belegger een beloning in de vorm van rente. Behalve dat het netwerk wordt ondersteund en gecorrigeerd wordt ook de schaalbaarheid vergroot. Staking van crypto klinkt heel simpel en gemakkelijk. Dat is het eigenlijk ook. Om te staken hoef je geen dure apparaten aan te schaffen zoals dat wel het geval is bij mining. Als je het proof-of-stake mechanisme hanteert worden er nieuwe blocks geproduceerd en geverifieerd. Hoe meer munten je vasthoudt hoe groter je rente zal zijn.  

Waar moet ik staken? 

Crypto staken wordt steeds populairder onder de handelaars in de wereld van crypto. Je kunt er ook heel wat ermee verdienen. Het beste crypto staking platform is Bitvavo. Als Bitvavo niet bekend is bij jou dan ben je geen Nederlander. Het hoogste staking crypto percentage dat je kunt verdienen bij Bitvavo is 10,5% per jaar. Bitvavo is de grootste en goedkoopste exchange in Nederland. Naast Bitvavo kun je ook staken bij Binance, BlockFi, Crypto.com en Coinbase. Bij BlockFi ontvang je een jaarlijks rendement van 9,3 % per jaar. Crypto.com is ook niet uit te sluiten als het gaat om crypto staking. Je verdient tot wel 12% rente per jaar. Daarnaast ook nog een extra $25 gratis tokens van CRO.  

Voorwaarden voor staking 

De wallet moet 24 uren per dag en 7 dagen per week online beschikbaar zijn. Ook moet de wallet als ondersteuning bieden voor staking.