Op cryptocreditcard.nl lees je alles over crypto creditcards. Een crypto creditcard maakt het betalen met cryptocurrency nog eenvoudiger. In deze blog zullen we u toelichten waarom het gebruik van een crypto creditcard van belang is.  

Wat is een cryptocard? 

Een crypto creditcard is een creditcard waarmee je betalingen doet. Het is eigenlijk te vergelijken met een standaard betaalpas. Je kunt een crypto creditcard aanschaffen bij een betrouwbare exchange zoals Binance. Het verschil tussen een crypto creditcard en een gewone creditcard is dat je met een gewone creditcard niet met crypto valuta kunt betalen. 

Een crypto creditcard kun je zien als een prepaid telefoon waarop je eerst moet opwaarderen voordat je er gebruik van kunt maken. Je zult bij een crypto creditcard te kampen hebben met de nadelen van de crypto creditcard en niet van de gewone creditcards. Met een crypto creditcard betaal je in cryptocurrency, maar de ontvanger zal in plaats van cryptocurrency euro’s of dollars ontvangen.  

Account aanmaken 

Om een crypto creditcard te gebruiken moet je eerst een account en een wallet aanmaken bij een betrouwbare broker waar je bitcoins kunt kopen. Er zijn er een aantal platform waar je dit kunt doen, waaronder Coinbase, Bitstamp en Coinhouse. Bij Coinbase ontvang je 3,75 % van de totale transactie. Bij Bitstamp gaat het om 5% van de totale transactie en bij Coinbase 6-10% van de totale transactie. 

Tegenwoordig kom je ook Bitcoin debit cards tegen op de markt waarmee je betalingen kunt doen in de winkels ook al accepteren de winkels geen Bitcoins. De meeste debit cards hebben een samenwerking met VISA en MasterCard. Bij de Bitcoin betaalkaarten vindt er meteen een conversie plaats. De ontvanger zal geen crypto ontvangen, integendeel euro’s of dollars.

Dit moet je hebben 

Het gebruik van een crypto creditcard is veilig en de privacy is gegarandeerd. Op steeds meer plekken over de hele wereld kun je tegenwoordig betalen met een crypto creditcard. Bovendien is er geen tussenpersoon nodig.