Er zijn heel wat verschillende creditcards op de markt, en het kan moeilijk zijn om uit te zoeken welke voor jou geschikt is. Afhankelijk van je behoeften kunnen sommige kaarten beter zijn dan andere. Hier is een gids over de verschillende soorten creditcards en welke voor jou geschikt kan zijn. Welke creditcard kiezen? Lees verder om te weten.

De verschillende soorten kredietkaarten

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten creditcards op de markt, elk met zijn eigen reeks voordelen en nadelen. Sommige kaarten bieden bijvoorbeeld spaarpunten die je kunt inwisselen voor reizen of koopwaar, terwijl andere geld teruggeven op aankopen. Sommige kaarten hebben een lage rente, terwijl andere komen met inleidende 0% APR periodes. En sommige kaarten zijn bedoeld voor mensen met slecht krediet, terwijl andere een uitstekend krediet vereisen om in aanmerking te komen.

Met zoveel beschikbare opties is het belangrijk verschillende soorten creditcards te vergelijken voor je er een kiest. Door de verschillende kenmerken en voordelen van elke soort kaart te begrijpen, kun je de kaart kiezen die het beste aan je behoeften beantwoordt. Alleen dan zul je in staat zijn de voordelen te maximaliseren en de kosten van het gebruik van krediet te minimaliseren.

Kredietkaarten voor mensen met een slecht krediet

Het kan moeilijk zijn om een creditkaart te krijgen als je slecht krediet hebt. De meeste uitgevers eisen goed of uitstekend krediet voor hun beste kaarten, wat het moeilijk kan maken je te kwalificeren als je score lager is. Toch zijn er nog enkele mogelijkheden voor mensen met slecht krediet. Creditcards voor mensen met slecht krediet komen meestal met hoge rente en kosten, maar ze kunnen je toch helpen je krediet op te bouwen als je ze verantwoord gebruikt.

Zoek naar kaarten die zich melden bij de grote kredietbureaus en die een vorm van beloning of cash back op aankopen bieden. En zorg ervoor dat je binnen je kredietlimiet blijft en op tijd betaalt om je score niet verder te beschadigen. Met een beetje onderzoek moet je een kredietkaart kunnen vinden die aan je behoeften voldoet, zelfs als je slecht krediet hebt.