Overal wordt er gesproken over crypto en crypto staken. Het is een eenvoudige manier om geld te verdienen zonder dat je hard ervoor hoeft te werken. Echter bestaat de mogelijkheid niet om met alle type crypto te staken. In deze blog gaan we verder in op welk crypto wel gestaked kunnen worden. 

Rente over het inkomen 

Zoals het reeds bekend is in de wereld van crypto zijn cryptocurrencies vrij volatiel. Door de volatiliteit van cryptocurrency kan de waarde per munt elk moment veranderen. Desondanks kun je veel winst maken door crypto staking. Dit door de rente die je ontvangt over de munten die gestaked worden. Dit rentepercentage kan tot 10% oplopen. Het is eigenlijk hetzelfde als wanneer je geld zet op je spaarrekening en je rente hierover ontvangt. Op de bank is het rentepercentage meestal minder en soms zelfs negatief.  

Crypto staking munten 

Crypto staken wordt over de hele wereld gedaan in verschillende landen. De meest populaire munt is de Bitcoin. Bitcoin is de eerste cryptocurrency en ook deze kan gestaked worden. Naast Bitcoin kun je ook Cardano en Polkadot staken. De munten die gestaked kunnen worden zijn te herkennen aan de label van de Proof of Stake. Gelukkig zijn er een heleboel van de munten voorzien van een Proof of Stake label. Het ligt aan uzelf welk cryptocurrency u wenst te staken. 

Staken op lange termijn 

Zoals er eerder is aangehaald kan de waarde van een cryptomunt elk moment veranderen. Het is daarom aan te bevelen dat je crypto staked op lange termijn. Als het risico voor crypto staken groot is zal je meer rente hierover ontvangen. Is het risico klein? Dan zal het rentepercentage ook minder zijn. Hoe langer je een bepaald crypto vasthoudt hoe meer kans je hebt dat de waarde zal stijgen per munt. Dit is slechts een risico die gebruikers nemen en zoals er reeds is aangehaald gaat er met veel risico veel rendement gepaard.