Een bitcoin is een digitale munt waarmee je betalingen kunt plegen. Het is een digitaal betaalmiddel die steeds toeneemt aan bekendheid. In de crypto wereld zijn er tegenwoordig ook pinautomaten ontwikkeld voor deze munten. Sommige automaten stellen je in staat om bitcoins te kopen of te verkopen. Zo zijn er ook automaten waarbij je allebei kunt. Maar hoe werkt een bitcoin atm nu precies? 

Transacties maken 

Met een bitcoin atm kun je bitcoins kopen en verkopen. Daarnaast kun je ook fiatgeld kopen bij de bitcoin atm. Voordat we ingaan op de werkwijze van de automaten zullen we eerst toelichten wat je nodig hebt om een transactie te plegen bij de bitcoin atms. Zou je gebruik willen maken van een bitcoin atm heb je een creditcard nodig. Als je geen creditcard hebt is het niet erg. Je kunt ook een smartphone gebruiken die een bitcoin wallet erop heeft. Naast een smartphone of creditcard kun je ook geld gebruiken bij deze bitcoin apparaten. Het is dus eigenlijk voor een ieder weggelegd.  

Bitcoins kopen  

Om bitcoins te kunnen kopen via een bitcoin automaat moet je over een digitale crypto wallet beschikken. Met je mobiele telefoon waarop de wallet staat moet je de code scannen, zodat er een draadloze verbinding wordt gemaakt met de automaat. Soms moet je ook nog je identiteitsbewijs scannen. Je stopt hierna het cash geld in de automaat waarna je kunt zien hoeveel bitcoins je krijgt. In schiphol is er een atm waarbij je bitcoin, ethereum en litecoin kunt kopen kunt kopen voor een bedrag van 20 tot 500 euro. Hiervoor betaal je 5 euro aan transactiekosten. 

Bitcoin verkopen 

Als je bitcoins wilt kopen moet je de geld opnemen optie drukken. Je scant de bankpas en ontvangt een QR-code. Nadat je aangeeft hoeveel bitcoins je wilt kopen wordt het afgeschreven naar je bankrekening. Soms kun je dit ook in contant geld ontvangen.