Sri Lankaanse rupee Wisselkoersen - EUR naar LKR

LKR omrekenen naar EUR en EUR omrekenen naar LKR

Currency Converter EUR/LKR: do, 23 mei.

Koers EUR/LKR

Sri Lankaanse rupee wisselkoersen

Over de Sri Lankaanse rupee

De Sri Lankaanse rupee (LKR), ook wel de ‘rupi’ genoemd, is de officiële munteenheid van Sri Lanka. De rupi heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1836, toen Sri Lanka nog een kolonie was onder Brits bestuur. Deze valuta wordt uitgegeven in munten en biljetten. Munten variëren van 25 cent tot 10 rupees, terwijl je bankbiljetten vindt van 20, 50, 100, 500, 1.000, 2.000 en 5.000 rupees.

De huidige wisselkoers van de Sri Lankaanse rupee naar de Euro kan variëren en de toekomst van de Sri Lankaanse rupee blijft afhankelijk van de economische ontwikkelingen en zaken als het toerisme. Sri Lanka heeft tot op heden nog geen concrete plannen aangekondigd om de Euro in te gaan voeren als officiële valuta van het land.

EUR/LKR berekenen

Bij Wisselkoersvaluta.nl kan je eenvoudig dagelijks de koers van Sri Lankaanse rupee omrekenen naar de euro zodat je direct weet wat de actuele LKR euro koers is. Het omrekenen is binnen enkele seconden gedaan. Als je de wisselkoers van andere valuta’s wilt omrekenen kan je in het menu aan de rechterkant de valuta’s vinden.

Internationale wisselkoersen

Zo goedkoop mogelijk betalen in Sri Lanka

  • Betalen met betaalpas is goedkoper dan eerst geld pinnen en dan contant betalen.
  • Betalen met betaalpas is iets goedkoper dan betalen met creditcard (behalve bij de ABN voor bedragen onder de € 18).
  • Geld pinnen met betaalpas is veel goedkoper dan geld trekken met creditcard.
  • ABN en ING zijn meestal iets goedkoper dan de anderen.
  • Rabobank is duur voor geld pinnen met betaalpas (tenzij je een duurder betaalpakket neemt, maar daar hebben wij hier niet mee gerekend).
  • SNS is goedkoop voor betalen met betaalpas (vast tarief € 0,30).
  • In Nederland al geld wisselen is (behalve voor heel kleine bedragen) veel duurder dan welke andere optie dan ook.
  • Wil je toch contant geld hebben, kijk dan altijd even bij GWK Travelex (die zijn bijna altijd goedkoper dan jouw eigen bank).