Jordaanse Dinar Wisselkoersen - EUR naar JOD

JOD omrekenen naar EUR en EUR omrekenen naar JOD

Currency Converter EUR/JOD: ma, 15 jul.

Koers EUR/JOD

Jordaanse Dinar wisselkoersen

Over de Jordaanse Dinar

Sinds 1950 is de Jordaanse dinar (JOD) de officiële en wettelijke munteenheid van Jordanië. De Jordaanse dinar wordt ook op informele manier aangeduid als de ‘dinar’. De dinar wordt tegenwoordig als een zeer stabiele en waardevolle valuta beschouwd.

Je vindt de dinar in zowel munten als bankbiljetten die voorzien zijn van bepaalde Arabische tekens. De munten vind je vanaf 1 fils tot 1 dinar, terwijl je briefjes kunt vinden van 1, 5, 10, 20 en 50 dinar.

De huidige wisselkoers van de Jordaanse dinar naar de Euro kan fluctueren en de toekomst van de Jordaanse dinar hangt af van de economische en politieke ontwikkelingen in Jordanië en de regio. Jordanië heeft echter geen concrete plannen aangekondigd om de Euro in te voeren als officiële valuta.

EUR/JOD berekenen

Bij Wisselkoersvaluta.nl kan je eenvoudig dagelijks de koers van Jordaanse dinar omrekenen naar de euro zodat je direct weet wat de actuele JOD euro koers is. Het omrekenen is binnen enkele seconden gedaan. Als je de wisselkoers van andere valuta’s wilt omrekenen kan je in het menu aan de rechterkant de valuta’s vinden.

Internationale wisselkoersen

Zo goedkoop mogelijk betalen in Jordanië

  • Betalen met betaalpas is goedkoper dan eerst geld pinnen en dan contant betalen.
  • Betalen met betaalpas is iets goedkoper dan betalen met creditcard (behalve bij de ABN voor bedragen onder de € 18).
  • Geld pinnen met betaalpas is veel goedkoper dan geld trekken met creditcard.
  • ABN en ING zijn meestal iets goedkoper dan de anderen.
  • Rabobank is duur voor geld pinnen met betaalpas (tenzij je een duurder betaalpakket neemt, maar daar hebben wij hier niet mee gerekend).
  • SNS is goedkoop voor betalen met betaalpas (vast tarief € 0,30).
  • In Nederland al geld wisselen is (behalve voor heel kleine bedragen) veel duurder dan welke andere optie dan ook.
  • Wil je toch contant geld hebben, kijk dan altijd even bij GWK Travelex (die zijn bijna altijd goedkoper dan jouw eigen bank).