Selecteer een pagina

Valuta

Ondertitel komt hier

Currency Converter EUR/USD: do, 1 jun.

Valuta omrekenen naar een andere valuta 

Beleggen kan in verschillende soorten beleggingsproducten. Aandelen en obligaties zijn er bekende voorbeelden van. Ook valuta zijn een populair beleggingsproduct, in het bijzonder voor daytraden. Dit valt te verklaren door de hoge volatiliteit van valuta. Tegelijkertijd brengt die volatiliteit ook risico’s met zich mee. Het is belangrijk volgens een vast plan te werken, wanneer je daytraden met valuta overweegt. Er zijn verschillende manieren waarop je valuta koersen kunt berekenen. Het makkelijkst is het gebruik van een online valuta converter. Op deze pagina lees je meer over de handel in verschillende vreemde valuta.
Gebruik van een valuta calculator
Online zijn er diverse websites met een valuta calculator te vinden. Een valuta omrekenen wordt hiermee heel eenvoudig. Bij deze tools voer je twee valuta’s in, waarna de tool je precies vertelt wat de koers momenteel is. Houd er rekening mee, dat deze converters soms enigszins achterlopen. Je kunt hierdoor een valuta koers van enkele uren geleden aangeboden krijgen. Let hier goed op, wanneer je voornemens bent om te gaan handelen in een valuta.

Online broker voor live valuta koersen
Naast een valuta converter kun je een online broker raadplegen, wanneer je wilt weten wat de valuta koers van een vreemde valuta is. Vaak bieden deze online brokers een handige dashboard, waarin de koersen live aangeboden worden. Houd er rekening mee, dat er soms een lichte vertraging in deze koersen zit. De vertraging is echter minder groot dan bij de meeste valuta calculators.

Currency Converter EUR/USD: do, 1 jun.

Valuta koers op de juiste manier lezen
Wanneer je online een valuta koers treft, heeft deze vaak de vorm XXX/YYY. Een voorbeeld van zo’n valuta koers is EUR/USD. Wanneer deze valuta koers een waarde van bijvoorbeeld 1,00 heeft, betekent dit dat je voor iedere Euro een Amerikaanse Dollar terugkrijgt. De kans dat de valuta koers daadwerkelijk de waarde 1,00 heeft is minimaal. Waarschijnlijker is een koers van bijvoorbeeld 1,10. Dit betekent dat je voor een losse Euro 1,10 Amerikaanse Dollar ontvangt. Zou de valuta koers een volgende dag 1,15 zijn, dan wil dat zeggen dat de Euro meer waard is geworden ten opzichte van een Amerikaanse Dollar.
Wijze waarop de valuta koers tot stand komt
Voordat je gaat handelen in valuta, is het raadzaam om je te verdiepen in de wijze waarop deze koersen tot stand komen. Net als op de aandelenbeurs, worden ook valuta koersen bepaald op basis van vraag en aanbod. Een toenemende vraag zorgt voor een stijgende valuta koers. Neemt de vraag af, dan daalt de koers logischerwijs.

Verschillende factoren hebben invloed op de valuta koers. Denk bijvoorbeeld aan de economische ontwikkelingen binnen een land. Mocht de export vanuit een land sterk toenemen, dan laat dit de waarde van een valuta stijgen in de meeste gevallen. Immers, bij export neemt de vraag naar een bepaalde munt toe. Andersom kan de waarde van een valuta dalen, wanneer een land relatief veel importeert. Ook inflatie speelt een belangrijke rol bij de wijzigingen van de valuta koers. Bij inflatie neemt de valuta koers af.