Marokkaanse dirham Wisselkoersen - EUR naar MAD

MAD omrekenen naar EUR en EUR omrekenen naar MAD

Currency Converter EUR/MAD: wo, 19 jun.

Koers EUR/MAD

Marokkaanse dirham wisselkoersen

Over de Marokkaanse dirham

In Marokko kennen we de Marokkaanse dirham (MAD), de officiële munteenheid van Marokko. De dirham is als lokale valuta in 1960 ingevoerd en wordt verdeeld in munten en bankbiljetten. De munten kun je krijgen in 5 centimes tot 10 dirhams, terwijl briefjes beschikbaar zijn in 20, 50, 100 en 200 dirhams.

De huidige wisselkoers van de Marokkaanse dirham naar de euro varieert enorm, maar de euro wordt in vrijwel heel Marokko geaccepteerd aangezien het land bekend staat om de toeristische sector. Er komen mensen vanuit rond de wereld naar deze populaire bestemming. Naarmate de economie goed draait en het toerisme groeit, zal ook de toekomst van de dirham stabiel blijven. Marokko heeft overigens geen formele plannen aangekondigd om de Euro in te voeren binnenkort.

EUR/MAD berekenen

Bij Wisselkoersvaluta.nl kan je eenvoudig dagelijks de koers van Marokkaanse dirham omrekenen naar de euro zodat je direct weet wat de actuele MAD euro koers is. Het omrekenen is binnen enkele seconden gedaan. Als je de wisselkoers van andere valuta’s wilt omrekenen kan je in het menu aan de rechterkant de valuta’s vinden.

Internationale wisselkoersen

Zo goedkoop mogelijk betalen in Marokkaanse dirham

  • Betalen met betaalpas is goedkoper dan eerst geld pinnen en dan contant betalen.
  • Betalen met betaalpas is iets goedkoper dan betalen met creditcard (behalve bij de ABN voor bedragen onder de € 18).
  • Geld pinnen met betaalpas is veel goedkoper dan geld trekken met creditcard.
  • ABN en ING zijn meestal iets goedkoper dan de anderen.
  • Rabobank is duur voor geld pinnen met betaalpas (tenzij je een duurder betaalpakket neemt, maar daar hebben wij hier niet mee gerekend).
  • SNS is goedkoop voor betalen met betaalpas (vast tarief € 0,30).
  • In Nederland al geld wisselen is (behalve voor heel kleine bedragen) veel duurder dan welke andere optie dan ook.
  • Wil je toch contant geld hebben, kijk dan altijd even bij GWK Travelex (die zijn bijna altijd goedkoper dan jouw eigen bank).