Kroatische kuna Wisselkoersen - EUR naar HRK

HRK omrekenen naar EUR en EUR omrekenen naar HRK

Currency Converter EUR/HRK: ma, 15 jul.

Koers EUR/HRK

 

Kroatische kuna wisselkoersen

Over de Kroatische kuna

De Kroatische kuna (HRK), in de volksmond ook wel de ‘kuna’ genoemd, werd in 1994 uitgegeven als de officiële munteenheid van Kroatië. Tegenwoordig wordt de kuna als een zeer stabiele valuta beschouwd voor binnenlandse transacties. De kuna wordt uitgegeven in munten en bankbiljetten. Munten vind je in 1 lipa tot 25 kuna, terwijl kuna biljetten komen in briefjes van 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 en 1.000 kuna.

De huidige wisselkoers van de Kroatische kuna naar de Euro kan sterk variëren, maar sinds Kroatië in 2013 lid is geworden van de Europese Unie zijn er plannen gemaakt om de Euro in de toekomst in te gaan voeren in Kroatië. Wat de verwachte invoerdatum is van de Euro in Kroatië is echter nog niet bevestigd.

EUR/HRK berekenen

Bij Wisselkoersvaluta.nl kan je eenvoudig dagelijks de koers van Kroatische kuna omrekenen naar de euro zodat je direct weet wat de actuele HRK euro koers is. Het omrekenen is binnen enkele seconden gedaan. Als je de wisselkoers van andere valuta’s wilt omrekenen kan je in het menu aan de rechterkant de valuta’s vinden.

Internationale wisselkoersen

Zo goedkoop mogelijk betalen in Kroatië

  • Betalen met betaalpas is goedkoper dan eerst geld pinnen en dan contant betalen.
  • Betalen met betaalpas is iets goedkoper dan betalen met creditcard (behalve bij de ABN voor bedragen onder de € 18).
  • Geld pinnen met betaalpas is veel goedkoper dan geld trekken met creditcard.
  • ABN en ING zijn meestal iets goedkoper dan de anderen.
  • Rabobank is duur voor geld pinnen met betaalpas (tenzij je een duurder betaalpakket neemt, maar daar hebben wij hier niet mee gerekend).
  • SNS is goedkoop voor betalen met betaalpas (vast tarief € 0,30).
  • In Nederland al geld wisselen is (behalve voor heel kleine bedragen) veel duurder dan welke andere optie dan ook.
  • Wil je toch contant geld hebben, kijk dan altijd even bij GWK Travelex (die zijn bijna altijd goedkoper dan jouw eigen bank).