Cryptocurrencies

Overzicht van alle cryptocurrencies

Inspelen op een wijzigende cryptocurrency koers

Beleggen kan in verschillende producten. Denk aan aandelen of obligaties, maar ook aan vreemde valuta. Bij vreemde valuta kun je denken aan bekende munteenheden als de Euro, Amerikaanse Dollar en Britse Pond, maar ook aan digitale munten: een cryptocurrency. Steeds meer Nederlanders overwegen een investering in een cryptocurrency, of hebben hier reeds voor gekozen.

Onder meer voor daytraden is een cryptocurrency een zeer geschikt beleggingsproduct, vanwege de hoge volatiliteit. Daarbij hopen veel investeerders dat de waarde van deze digitale munten met vijf of zelfs tien keer vermenigvuldigt in de komende maanden. Er zijn verschillende manieren om de cryptocurrency koersen in de gaten te houden. In dit artikel lees je er meer over. 

Cryptocurrency koers online volgen

De makkelijkste manier om de cryptocurrency koers in de gaten te houden, is het gebruik van een app op je telefoon of tablet. Bij veel van deze apps, waarvan er verschillende worden aangeboden in de App- en Play Store, kun je ervoor kiezen om een pushmelding te laten versturen bij een flinke koersstijging of -daling. Mocht je reeds in een cryptocurrency geïnvesteerd hebben, dan kun je via zo’n app een portfolio samenstellen. Het maakt het makkelijker om de waarde hiervan te monitoren. 

Een alternatief is het gebruik van een website met een overzicht van de cryptocurrency koersen. Houd er hierbij rekening mee, dat veel van deze websites kampen met een lichte vertraging in de cryptocurrency koers. Enkel op een beleggingsplatform kun je de koersen van digitale munten live volgen. 

Verschillende varianten van de cryptocurrency koers

Cryptocurrency koersen worden in verschillende vormen aangeboden. In die zin, dat de prijs van een digitale munt kan worden gespiegeld aan de waarde van Bitcoin, de Euro of bijvoorbeeld de Amerikaanse Dollar. De meeste beleggers kiezen ervoor om de waarde van een munt uit te drukken in het aantal Bitcoin. Houd er rekening mee, dat veel munten maar een tienduizendste deel van een Bitcoin waard zijn. Om het vergelijken van verschillende cryptocurrencies makkelijker te maken, werkt men om deze reden met Satoshi’s. Iets wat vaak wordt afgekort tot sats. Iedere sat vertegenwoordigt een waarde van een honderdmiljoenste deel van een Bitcoin. 

Beïnvloeding van de cryptocurrency koers

De handel in cryptocurrencies is iets van de laatste jaren. Het maakt dat deze markt, welke grotendeels ongereguleerd is, nog in haar kinderschoenen staat. Nadeel hiervan is dat de koers makkelijk te beïnvloeden is door externe partijen. Dit geldt in het bijzonder voor de kleinere munten, welke men middels pump and dump-groepen eerst flink laat stijgen om ze vervolgens rond de top massaal te verkopen. Het nadeel hiervan is dat mensen die op het laatste moment in een munt zijn ingestapt uiteindelijk het meest verliezen.

Nadat de munt in waarde gedaald is, zal deze niet snel opnieuw stijgen. Je kunt niet anders dan de investering met veel verlies verkopen of deze laten staan in de hoop dat de munt ooit nog eens doelwit wordt van zo’n pump and dump-groep. Ook uitspraken van invloedrijke handelaars kunnen leiden tot een sterke verandering van de cryptocurrency koers.